Politiebureau Dronten

Project Info

  • Bouwdatum

    2015

  • Categorie

    PVC, Tapijt

  • Locatie

    Dronten

In de combinatie van veiligheid en kracht ligt het karakter van het nieuwe politiebureau van Dronten. Twee zijden van het gebouw hellen zwaar naar elkaar toe. Zij omhullen een lichte hal waar alle functies van het gebouw op uitkomen. Daarmee oogt het gebouw zwaar van buiten, terwijl bij binnenkomst openheid en licht de sfeer bepalen. De opzet van het gebouw is eenvoudig. Alle publieksfuncties liggen op de begane grond, direct aan de hal. De verschillende beveiligingszones zijn door middel van halftransparante glaswanden van elkaar gescheiden. De overige kantoorfuncties liggen op de verdiepingen, ontsloten vanaf een galerij die in open verbinding staat met de hal.

Klift Roest heeft in de hal een vloerbedekking gelegd met een klinker motief en geloof het of niet, mensen denken dat het echt stenen met onkruid zijn! Naast het tapijt is een mooie PVC vloer gelegd die het poltiebureau tot een mooi geheel brengt.