ecologisch-nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Klift Roest proberen wij zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Van afval scheiden op kantoor tot compleet recyclebare vloeren! Wanneer wij een klus hebben waarbij vloerbedekking verwijderd dient te worden, voeren wij dit altijd zelf af. Hierdoor kunnen wij het afval zelf wegbrengen bij een afvalverwerkingsbedrijf. Daarnaast werken wij met materiaal op waterbasis en met fabrikanten die zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Enkele voorbeelden van onze leveranciers die maatschappelijk verantwoord ondernemen en de producten die zij maken:

Forbo Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze eenvoudige, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum

Tarkett heeft een leidende positie op het gebied van milieuvriendelijke productieprocessen en is al decennia lang bezig met het ontwikkelen van duurzame producten.

Met Purline biedt wineo de eerste kunststof vloerbedekking die voor ongeveer 90 % uit renoveerbare grond- en natuurlijke vulstoffen bestaat. De basis wordt gevormd door polyurethaan, een van de meest hoogwaardige kunststoffen, veelzijdig, slijtvast en zeer bestendig tegen oplosmiddelen, chemicaliën en weersinvloeden.

Desso wil in 2020 dat alle materialen vrij zijn van toxines die schadelijk kunnen zijn, (sommige chemische componenten zijn weliswaar toegestaan in de regelgeving maar zijn niet heilzaam genoeg om als Cradle to Cradle® te worden aangemerkt) wordt alleen duurzame energie gebruikt en kunnen de speciaal ontworpen producten worden teruggenomen waarna de materialen gebruikt worden om nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken. Daarmee komt een einde aan het uitputten van de grondstofreserves om aan de stijgende vraag van consumenten uit de hele wereld te voldoen.

Duurzaamheid komt allereerst tot uiting in de Eurocol-producten zelf. Onze meeste poederproducten, lijmen, egalisatie- en voegmiddelen, zijn intussen stofarm. Bovendien zijn Eurocol-producten ook emissiearm door innovatieve technologieën en verbeterde recepturen, die het gebruik van vluchtige oplosmiddelen overbodig maken. Verwerkers profiteren dagelijks van de voordelen hiervan. Er komt vrijwel geen stof meer vrij bij het aanmaken van de producten en de atmosfeer waarin zij werken is aangenamer en gezonder. Daarnaast worden Eurocol-producten geleverd in handzame, lichte verpakkingseenheden, waardoor de rug wordt gespaard.

Bij nora systems zijn de productiemethoden en alle grondstoffen onderhevig aan hoge ecologische normen, nora producten zijn internationaal gecertificeerd en regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instituten. Op het gebied van het milieu en duurzaamheid is nora systems een van de toonaangevende bedrijven in zijn sector, en is een van de initiatiefnemers van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB). Bovendien was nora systems de eerste fabrikant van elastische vloerbedekkingen, die fabrikantspecifieke milieuproductverklaringen, zogenaamde EPD’s (Environmental Product Declaration), verstrekt heeft.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *